Kesä on (ulko)mainostajan parasta aikaa!

Kevään sanotaan olevan otollisinta aikaa ulkomainonnalle, sillä ihmiset liikkuvat enemmän ulkona ja ovat muutoinkin aktiivisempia heräten talven horroksesta. Perinteisesti mainostajat kuitenkin mieltävät kesän selvästi huonoimmaksi ajaksi vuodesta. Miksi ihmeessä? Kun tarkastellaan tapahtumien, aktiviteettien ja muiden palveluiden määrää kesän aikana, on melko helppo todeta missä ihmiset ovat – ulkona, jossa mainostajankin olisi syytä olla esillä. Ja kun muistetaan vielä, että kärsimme edelleen valitettavasti koronaviruspandemiasta, suurin osa mahdollisista aktiviteeteista tapahtuu ulkona. Siksi kesän ajalle ei todellakaan kannata painaa markkinoinnissa jarrua vaan päinvastoin huolehtia, että brändi näkyy siellä missä ihmiset ovat.

Ihmisten kesän aktiivisuus todistettavissa datalla

Sinun ei tarvitse pelkästään jäädä meidän sanamme varaan tässä asiassa, sillä väitteemme ihmisten suuremmasta liikkumisesta ja ulkomainonnan tavoittavuudesta kesällä pystytään todistamaan datan avulla.

Pelkästään jalankulkumittareiden lukujen perusteella voimme helposti havaita mikä on potentiaalinen ihmismassa Helsingissä keskikesällä. Alla olevasta taulukosta näemme, että jopa koronan runtelemana vuonna 2020 kesällä jalankulkijoiden määrä Helsingin keskustassa oli normaalitasolla – ja se normaalitaso on nimenomaan se vuoden väkirikkain aika!

20192020
Tammikuu3,4 milj.3,5 milj.
Huhtikuu3,8 milj.2,3 milj.
Kesäkuu4,4 milj.4,4 milj.
Marraskuu3,9 milj.3,2 milj.

Taulukosta voidaan todeta myös, että ulkomainonta tavoittaa ajankohdasta riippumatta miljoonia ihmisiä kuukausittain. Suosittelemme silti kuitenkin panostamaan vahvasti kesään. Euromääräinen kulutus ihmisillä on kesällä huomattavasti suurempi kuin muina aikoina, pois lukien loppuvuosi jonka aikana joulun lisäksi nykyään myös Black Friday ja Singles Day.

Patoutunutta kulutuskysyntää – ja se puretaan Suomeen

Kevään aikana on uutisoitu paljon pandemian aikana patoutuneesta kulutuskysynnästä. Kuluttajilla on kertynyt huimat määrät rahaa säästöön ja puhutaan jopa ennätysmääristä pankkitalletuksia. Huhtikuun aikana tullut lupaavia uutisia tulevan kesän osalta, kun tartuntamäärät ovat laskussa ja ihmisiä saatu rokotettua nopeutuvalla tahdilla. Samaan aikaan kuitenkaan kukaan ei pysty lupaamaan, että niitä kaikkien odottamia lomamatkoja pääsisi tekemään ulkomaille.

Kaksi edellistä faktaa on helppo laskea yhteen ja todeta, että tautitilanteen ja rajoitusten helpottaessa ihmiset tulevat käyttämään rahaa kotimaan matkailuun ja palveluihin. Kysynnän elpyessä horrostilastaan, on varmasti monella kuluttajallakin pohdinnan aika mihin käyttää kertyneitä säästöjä, kun ei ole viime aikoina tottunut kuluttamaan normaaliin tapaan. Tässä tilanteessa ei varmaankaan ole haitaksi viedä mainostajana itse aktiivisesti viestiä kuluttajien suuntaan.

Ulkomainonta tukee myös muita mainoskanavia

Olemme viime vuosina painottaneet asiakkaillemme kesän merkitystä ja ilahduttavan monet ovatkin ymmärtäneet hyödyntää tämän potentiaalin. Korostamme aina monikanavaisen markkinoinnin tärkeyttä, sillä näkymällä toistuvasti eri kanavissa yhtenäisellä viestillä saavuttaa markkinoinnissa parhaat tulokset. Tutkitusti ulkomainonta tuottaa lisää myös sivustoliikennettä eli mainonnalle altistuneet käyttäjät ottavat puhelimen esiin ja hakevat verkosta lisää tietoa mainostajista sekä heidän tuotteista ja palveluista. Siksi myös oman sivuston mobiilikäytettävyys ja hakukonenäkyvyys tulee olla kunnossa, jotta saa kaiken hyödyn irti kesän ulkomainonnasta.

Koronapandemia on syy lisätä ulkomainontaa kesällä, ei vähentää sitä

Korona-aikana ihmisten käyttäytymisessä on korostunut entisestäänkin vahva kotimaan matkailu ja ihmisten liikkuminen. Olemme kyyhöttäneet pitkän talven ja monta pimeää kuukautta sisätiloissa, joten on luonnollista, että kesän ensimmäisten lämpimien päivien tullessa astumme ulos kahviloihin, ravintoloihin, tapahtumiin, huvipuistoihin ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin. Kesän voisi ajatella siis olevan ehdottomasti paras ajoitus mainonnalle ulkona! Bussit kulkevat kesällä vieden ihmisiä keskustoihin, asemille ja palveluiden ääreen, joissa taas on ihmisiä jatkuvasti liikkeellä. Missään nimessä ei kannata antaa tasoitusta kilpailijoille ja antaa heidän vaikuttaa potentiaalisiin asiakkaisiin sinun näkyvyyden kustannuksellasi.
Ne mainostajat, jotka panostavat ulkomainontaan silloin kun siihen erityisesti kannattaa satsata eli kesällä, ovat vahvoilla myös pidemmällä aikavälillä.

Ulkomainonnan ostaminen on helppoa, kuin heinänteko!

Olemme luoneet valmiiksi erilaisia ja erikokoisia kampanjapaketteja. Hinnat ovat edullisen lisäksi myös helppotajuisia ja läpinäkyviä. Hinnat sisältävät materiaalien tulostuksen, kiinnityksen ja poiston.

Loppukevään ja alkukesän ajaksi on vielä voimassa rajoitetusti erikoishintaiset tarjouskampanjat nopeimmille.

Ulkomainonta kasvaa vuosi vuodelta – miksi?

Ulkomainonnan kasvu on ollut jatkuvaa

Ulkomainonta eli OOH-mainonta (Out Of Home) on ainoa kasvava massamedia 2000-luvullla. 2000-luvun lopun finanssikriisi vaikutti huomattavasti käytettyihin mainoseuroihin eikä Suomessa olla vieläkään palattu ihan euromääräisesti samalle tasolle, kuin ennen talouskriisiä. Ulkomainonta on kuitenkin verkkomainonnan ohella ollut harvoja voittajia ja kasvattanut omaa osuuttaan joka vuosi. Ulkomainonta oli vuonna 2019 suurin kasvaja mediaryhmäjaottelussa kasvaen huikeat 19,2%. Ulkomainonnan kasvuun on vaikuttanut osittain digitalisaatio, mutta nousuun vaikuttaa oleellisesti myös se, että markkinointipäättäjät ovat huomanneet ulkomainonnan tehokkuuden.

Ulkomainonta on tehokasta

Ulkomainonnan tehokkuus johtuu useista seikoista, mutta oleellisin niistä lienee, ettei sitä pysty estämään, laittamaan pois päältä ja se on muutenkin hankalammin jätettävissä täysin huomiotta. Ulkomainontaa ei kuitenkaan koeta ärsyttäväksi tai häiritseväksi samalla tavalla kuin monet muut mediat. Jokainen on varmasti elämässään vaihtanut kanavaa mainostauon alkaessa, sulkenut pop-up -bannerin pois näytöltä, selannut lehden mainossivujen ohi tai skipannut pre-roll -mainoksen videon alussa heti kun mahdollista. Ulkomainonta on ja näkyy siellä missä ihmiset liikkuvat ja samalla ihmisillä on hetki myös aikaa sisäistää mainos – omaan tahtiin ja rauhassa, pakottamatta. Ulkomainonnan tavoittavuus ja toistokerrat ovat omilla luvuillaan, sillä ihmiset altistuvat ulkomainonnalle useita kertoja päivässä. Ulkomainonnan viikkotavoittavuus onkin vuonna 2019 ollut 97 %, joka on käytännössä sama, kuin verkkomainonnan tavoittavuus.

Ulkomainonta on ainoa kasvava massamedia

Ulkomainonnan kasvua on myös vauhdittanut televisio-, radio- ja lehtimainonnan murrokset. Uudet kuluttajasukupolvet eivät ole löytäneet sanomalehtiä, radion kuuntelu on siirtynyt yhä vahvemmin podcastien ja radiolähetysten koosteiden kuunteluun verkossa eikä monissa talouksissa ole televisiota nykyään ollenkaan.

Joillekin mainostajista tämä voi olla hyödyllinenkin asia, sillä esimerkiksi lehtimainonta on mahdollistanut kapeamman kohderyhmän tavoittamisen lukijaprofiilien kaventuessa entisestään. Valitettavasti kuitenkaan useimmiten hinnat eivät ole laskeneet samassa mitassa, mitä levikit ja lukijamäärät laskeneet. Ulkomainonta onkin tänä päivänä ainoa kasvava massamedia ja sen hintataso on pysytellyt varsin maltillisena verrattuna kaikkiin etuihin mitä sillä on tarjota mainostajalle.

Enemmän vastinetta mainoseuroille ulkomainonnan avulla

Digitalisaation johdosta verkkomainonnasta on tullut yrityksille käytännössä välttämättömyys pystyäkseen kilpailemaan saman alan yritysten kanssa. Verkkomainonnan jättiläiset Facebook ja Google ovat painaneet mainonnan hintoja alhaisemmiksi massiivisten skaalaetujensa avulla, joiden myötä iso osa mainostajista lähes pakotettuja ostamaan mediatilaa niiltä. Mitään niiltä pois ottamatta, täytyy silti sanoa, että kyseiset mediat ja netti ylipäätään on kyllästetty niin täyteen mainoksia, että suurimmalle osalle ihmisiä kehittyy ajan myötä bannerisokeus, eikä mainontaa edes huomata enää yhtä tarkasti.

Jos siis yrityksellä on halua erottua massasta ja mainonnan ähkystä on sen näyttävä myös massamedioissa. Moderni markkinoija osaakin suunnitella markkinointitoimenpiteet niin, että monikanavaisen mainonnan eri osa-alueet tukevat toisiaan. Markkinointia pitäisi suunnitella kokonaisuutena eikä erotella esimerkiksi ulkomainontaa ja digimainontaa toisistaan liian karkeasti.

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään ulkomainonnan ja monikanavaisen markkinoinnin suunnittelussa sekä sparraavat ideoita kanssasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä lisää

Puh. 010 319 2040
info@liikennemediat.fi

P.S. Tsekkaa täältä myös aina voimassa olevat valmiit kampanjapakettimme sekä sesonkikohtaiset tarjoukset

Sivu käyttää evästeitä. Hyväksymällä tämän, hyväksyt samalla tietosuojakäytäntömme. Käytännöt voit lukea täältä: tietosuoja
Ok