Biketaxit valloittavat kuusi uutta kaupunkia – BikeTaxi on ekologinen ja elämyksellinen tapa liikkua

BikeTaxit valtaavat vappuna Suomen kaupungit ja tarjoavat viihtyisän ja vastuullisen vaihtoehdon liikkumiselle. Tavoitteena on kyydittää yli 100 000 matkustajaa kesän aikana.

BikeTaxi on Suomen ainoa sähköpolkupyörätaksiyritys, jonka ensimmäiset riksataksit ilmestyivät Kuopion katukuvaan jo vuonna 2016. Viidessä vuodessa toiminta on muuttunut pienimuotoisesta puuhastelusta kannattavaksi ja kahdeksan kaupunkia kattavaksi franchise-liiketoiminnaksi.

Yrittäjä Miika Keihäsen mukaan BikeTaxien valttina on elämyksellisyyden ja ekologisuuden yhdistelmä, jota muut liikkumismuodot eivät pysty tarjoamaan.

– BikeTaxi liikkuu ekologisesti ja ketterästi kaupunkikeskustojen pyöräväylillä ja kyydittää jopa kolmen hengen seurueen kerralla. Kuljettajamme toimivat polkemisen ohessa myös paikallisoppaina ja osaavat vinkata parhaat nähtävyydet sekä vierailun arvoiset kohteet, Keihänen kertoo.

Kysyntää riksakyydille on erityisesti isojen tapahtumien aikaan sekä iltaisin ja viikonloppuisin. Suurin osa matkustajista on kuitenkin paikallisia.

– Päivällä kyytiin hyppää usein lapsiperheitä ja vanhempia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua ostoskassien kanssa tai haluavat taittaa välimatkat vähän mukavammin. Yöaikaan kyytiin istuu enemmän nuoria, joita kuljetetaan illanviettoon ja sieltä kotiin, Keihänen kertoo.

BikeTaxit aloittavat liikennöinnin vappuna Kuopiossa, Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa, Turussa, Lahdessa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Kesän aikana liikenteessä on yhteensä 75 riksaa ja lähes sata kuskia. Tavoitteena on kuljettaa syyskuun loppuun kestävällä kaudella yhteensä 120 000 asiakasta.

”Kuuden tähden palvelua”

BikeTaxin tavoitteena on toimia hyvän mielen lähettiläinä kaupunkien katukuvassa. Siinä on myös onnistuttu: Kuopion Kauppakamari palkitsi yrityksen vuonna 2019 ja 2020 parhaasta palvelusta. Lisäksi yritys on valittu yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista Great Place To Work  
-työtyytyväisyyskyselyn perusteella.

– Haluamme olla kesän positiivisin ilmiö paitsi asiakkaille myös työntekijöillemme. Olemme merkittävä nuorten kausityöllistäjä, joten haluamme varmistaa parhaan mahdollisen kesätyökokemuksen myös heille, Keihänen kertoo.

Paikallisesti BikeTaxit tekevät yhteistyötä muun muassa yritysten, hotellien, yleisötapahtumien ja kuntien kanssa. Riksan voi varata kyydittämään vaikkapa palvelutalon asukkaita, juhlavieraita, yritys- tai majoitusasiakkaita sekä tapahtumakävijöitä.

Yrityksille ja yhteistyökumppaneille BikeTaxi on myös liikkuva ja katukuvasta erottuva mainospaikka.

– BikeTaxit liikkuvat siellä, missä ihmiset ovat. Mainostamalla BikeTaxeissa yritys tavoittaa joka kuukausi satojatuhansia kuluttajia paikallisesti, kertoo toimitusjohtaja Timo Moilanen Suomen Liikennemediat Oy:stä, joka vastaa BikeTaxien mainosmyynnistä kaikissa kahdeksassa kaupungissa.

Lisätiedot:

Miika Keihänen
050 363 4793
miika.keihanen@biketaxi.fi
www.biketaxi.fi

Timo Moilanen
0500 479 920
timo.moilanen@liikennemediat.fi

Sivu käyttää evästeitä. Hyväksymällä tämän, hyväksyt samalla tietosuojakäytäntömme. Käytännöt voit lukea täältä: tietosuoja
Ok