Kesä on (ulko)mainostajan parasta aikaa!

Kevään sanotaan olevan otollisinta aikaa ulkomainonnalle, sillä ihmiset liikkuvat enemmän ulkona ja ovat muutoinkin aktiivisempia heräten talven horroksesta. Perinteisesti mainostajat kuitenkin mieltävät kesän selvästi huonoimmaksi ajaksi vuodesta. Miksi ihmeessä? Kun tarkastellaan tapahtumien, aktiviteettien ja muiden palveluiden määrää kesän aikana, on melko helppo todeta missä ihmiset ovat – ulkona, jossa mainostajankin olisi syytä olla esillä. Ja kun muistetaan vielä, että kärsimme edelleen valitettavasti koronaviruspandemiasta, suurin osa mahdollisista aktiviteeteista tapahtuu ulkona. Siksi kesän ajalle ei todellakaan kannata painaa markkinoinnissa jarrua vaan päinvastoin huolehtia, että brändi näkyy siellä missä ihmiset ovat.

Ihmisten kesän aktiivisuus todistettavissa datalla

Sinun ei tarvitse pelkästään jäädä meidän sanamme varaan tässä asiassa, sillä väitteemme ihmisten suuremmasta liikkumisesta ja ulkomainonnan tavoittavuudesta kesällä pystytään todistamaan datan avulla.

Pelkästään jalankulkumittareiden lukujen perusteella voimme helposti havaita mikä on potentiaalinen ihmismassa Helsingissä keskikesällä. Alla olevasta taulukosta näemme, että jopa koronan runtelemana vuonna 2020 kesällä jalankulkijoiden määrä Helsingin keskustassa oli normaalitasolla – ja se normaalitaso on nimenomaan se vuoden väkirikkain aika!

20192020
Tammikuu3,4 milj.3,5 milj.
Huhtikuu3,8 milj.2,3 milj.
Kesäkuu4,4 milj.4,4 milj.
Marraskuu3,9 milj.3,2 milj.

Taulukosta voidaan todeta myös, että ulkomainonta tavoittaa ajankohdasta riippumatta miljoonia ihmisiä kuukausittain. Suosittelemme silti kuitenkin panostamaan vahvasti kesään. Euromääräinen kulutus ihmisillä on kesällä huomattavasti suurempi kuin muina aikoina, pois lukien loppuvuosi jonka aikana joulun lisäksi nykyään myös Black Friday ja Singles Day.

Patoutunutta kulutuskysyntää – ja se puretaan Suomeen

Kevään aikana on uutisoitu paljon pandemian aikana patoutuneesta kulutuskysynnästä. Kuluttajilla on kertynyt huimat määrät rahaa säästöön ja puhutaan jopa ennätysmääristä pankkitalletuksia. Huhtikuun aikana tullut lupaavia uutisia tulevan kesän osalta, kun tartuntamäärät ovat laskussa ja ihmisiä saatu rokotettua nopeutuvalla tahdilla. Samaan aikaan kuitenkaan kukaan ei pysty lupaamaan, että niitä kaikkien odottamia lomamatkoja pääsisi tekemään ulkomaille.

Kaksi edellistä faktaa on helppo laskea yhteen ja todeta, että tautitilanteen ja rajoitusten helpottaessa ihmiset tulevat käyttämään rahaa kotimaan matkailuun ja palveluihin. Kysynnän elpyessä horrostilastaan, on varmasti monella kuluttajallakin pohdinnan aika mihin käyttää kertyneitä säästöjä, kun ei ole viime aikoina tottunut kuluttamaan normaaliin tapaan. Tässä tilanteessa ei varmaankaan ole haitaksi viedä mainostajana itse aktiivisesti viestiä kuluttajien suuntaan.

Ulkomainonta tukee myös muita mainoskanavia

Olemme viime vuosina painottaneet asiakkaillemme kesän merkitystä ja ilahduttavan monet ovatkin ymmärtäneet hyödyntää tämän potentiaalin. Korostamme aina monikanavaisen markkinoinnin tärkeyttä, sillä näkymällä toistuvasti eri kanavissa yhtenäisellä viestillä saavuttaa markkinoinnissa parhaat tulokset. Tutkitusti ulkomainonta tuottaa lisää myös sivustoliikennettä eli mainonnalle altistuneet käyttäjät ottavat puhelimen esiin ja hakevat verkosta lisää tietoa mainostajista sekä heidän tuotteista ja palveluista. Siksi myös oman sivuston mobiilikäytettävyys ja hakukonenäkyvyys tulee olla kunnossa, jotta saa kaiken hyödyn irti kesän ulkomainonnasta.

Koronapandemia on syy lisätä ulkomainontaa kesällä, ei vähentää sitä

Korona-aikana ihmisten käyttäytymisessä on korostunut entisestäänkin vahva kotimaan matkailu ja ihmisten liikkuminen. Olemme kyyhöttäneet pitkän talven ja monta pimeää kuukautta sisätiloissa, joten on luonnollista, että kesän ensimmäisten lämpimien päivien tullessa astumme ulos kahviloihin, ravintoloihin, tapahtumiin, huvipuistoihin ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin. Kesän voisi ajatella siis olevan ehdottomasti paras ajoitus mainonnalle ulkona! Bussit kulkevat kesällä vieden ihmisiä keskustoihin, asemille ja palveluiden ääreen, joissa taas on ihmisiä jatkuvasti liikkeellä. Missään nimessä ei kannata antaa tasoitusta kilpailijoille ja antaa heidän vaikuttaa potentiaalisiin asiakkaisiin sinun näkyvyyden kustannuksellasi.
Ne mainostajat, jotka panostavat ulkomainontaan silloin kun siihen erityisesti kannattaa satsata eli kesällä, ovat vahvoilla myös pidemmällä aikavälillä.

Ulkomainonnan ostaminen on helppoa, kuin heinänteko!

Olemme luoneet valmiiksi erilaisia ja erikokoisia kampanjapaketteja. Hinnat ovat edullisen lisäksi myös helppotajuisia ja läpinäkyviä. Hinnat sisältävät materiaalien tulostuksen, kiinnityksen ja poiston.

Loppukevään ja alkukesän ajaksi on vielä voimassa rajoitetusti erikoishintaiset tarjouskampanjat nopeimmille.

Sivu käyttää evästeitä. Hyväksymällä tämän, hyväksyt samalla tietosuojakäytäntömme. Käytännöt voit lukea täältä: tietosuoja
Ok