Leipomo Salonen

Yritys: Leipomo Salonen
Tuotteet: Kauranappi 100 %, Kaura-reikäleipä 100 %
Kesto: 8 viikkoa
Pinnat: Kokoperä 20 kpl Turku, Kokoperä 50 kpl Pääkaupunkiseutu, Sisädiginäytöt 30 kpl Turku, Sisädiginäytöt 56 kpl Pääkaupunkiseutu

Pitkä kampanja toimii

Turkulainen Leipomo Salonen on tyytyväinen bussikampanjaansa Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Markkinointipäällikkö Tuula Vainio-Syrjälä kertoo kampanjan avulla saavutetun noin 50 % kasvun mainostetussa tuoteryhmässä.

Tyytyväisyys huokuu markkinointipäällikön äänessä, kun huolella rakennettu kampanja näkyy myyntiluvuissa jopa odotuksia komeammin. Bussimainonta ei ollut juolahtanut mieleen, ennen kuin Laulavasta Ovipumpusta [nykyään Bussimainos.com] otettiin yhteyttä ja niin – siitä se sitten lähti.

Bussien ulko- ja sisäpuoli

Ensimmäinen kampanjoitava tuote oli Jussi-moniviljaleipä ja hyvän kampanjakokemuksen innoittamana tehtiin uusi kampanja, jossa nostettiin esiin Leipomo Salosen sataprosenttisesta kaurasta valmistettuja tuotteita pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Kampanjassa yhdistettiin bussin ulkopintoja sekä digitauluja bussien sisällä.

Leipomo Salosen kampanjat ovat yleensä lyhyehköjä, mutta bussireitille haluttiin tehdä pitkä kampanja, kun teipit on kerran asennettu busseihin. Tuotantokuluja ei Vainio-Syrjälä pidä kovin suurina, varsinkin jos vertailukohdaksi otetaan muut mediat.

Pääkaupunkiseutu ja Turku

Bussireittien valinnassa turkulainen leipomo osasi valita sopivat turkulaiset reitit, mutta pääkaupunkiseudun busseihin käytettiin Mikko Järven asiantuntemusta, kun haluttiin näkyä pitkillä reiteillä muuallakin kuin Kehä ykkösen sisäpuolella. Seuraava kampanjakin siintää jo mielessä, ja siihen havitellaan vielä pidempiä reittejä.

Myynnin kasvu tiukassa kilpailutilanteessa

Tavoitteena oli tietysti myynnin kasvu, mutta myös tunnettuuden lisääminen varsinkin pääkaupunkiseudulla. Kotikentällään Turussa Leipomo Salonen on jo Aurajoen rantamaisemaa ihasteleville kaupunkilaisille tuttu jokapäiväisen leivän tekijä. Tiukka kilpailutilannekaan ei estänyt laadukkaiden tuotteiden ja laadukkaan kampanjan yhteisvaikutuksena saavutettuja noin 50 % kasvulukemia.

-Tuula Vainio-Syrjälä, markkinointipäällikkö

Sivu käyttää evästeitä. Hyväksymällä tämän, hyväksyt samalla tietosuojakäytäntömme. Käytännöt voit lukea täältä: tietosuoja
Ok